Weespermoppen

De Weespermop is een bescheiden, maar ook beroemd koekje dat onlosmakelijk met Weesp is verbonden. Naast dat het de naam draagt staat er in Weesp zelfs een beeldje van een banketbakker met een grote Weespermop boven zijn hoofd. Dit beeldje verwijst naar een geslaagde recordpoging om de grootste Weespermop ter wereld te bakken. Deze is met 115 kilo vermeld in het Guinness Book of Records.

Overigens kun je met Weespermop ook de zoon/dochter van een Weesper/Weespse aanspreken. De Jeugd van Tegenwoordig nam het op in een van hun liedjes.

Voor echte Weespermoppen kun je niet anders dan uitwijken naar Weesp (zie adres).

Ingrediënten

De Weespermop glanst in eenvoud en bevat maar een paar ingrediënten. Alle smaak komt uit een combinatie van amandelen (amandelspijs), suiker, ei en citroenrasp. Dit maakt de Weespermop geschikt voor een glutenvrij dieet.

Wij maken de Weespermoppen met spijs van zelf geselecteerde Italiaanse amandelen en een specifieke verhouding van de ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat onze Weespermoppen een mooie krokante buitenkant hebben en een zachte, zoete kern.

Amandelspijs

De amandelspijs gebruikt voor onze Weespermoppen wordt in huis gemaakt van de zelf geselecteerde Italiaanse amandelen en suiker. De verhouding tussen twee ingrediënten geeft de juiste smaak en textuur.

Suiker

Suiker is een van de basisingrediënten van de Weespermop. Het is onderdeel van de amandelspijs en de Weespermop wordt, voordat deze gesneden wordt, door de suiker gerold. Dit geeft de krokante buitenkant een zoete smaak.

Ei

De amandelspijs wordt gekneed met eigeel (of eidooier), dit is van zichzelf romig en zacht en maakt dat de Weespermop kan bakken tot een luchtig koekje.

Citroenrasp

De amandelspijs wordt niet alleen gekneed met eigeel (of eidooier), maar ook met een beetje citroenrasp. Dit geeft een frisse tint aan de Weespermop.

Wanneer eet je Weespermoppen?

(Als je in Weesp bent natuurlijk, maar andere locaties mogen uiteraard ook)

Bij de koffie

Een Weespermop wordt over het algemeen gegeten bij een kopje koffie. De smaken van koffie en de Weespermop vullen elkaar mooi aan en het formaat van de Weespermop past mooi op het schaaltje.

Bij een kopje thee

Laat de suiker in je thee weg (als je dat toevoegd) en laat de warme thee de Weespermop smelten in je mond. Heerlijk, al zeggen we het zelf.

Met Amaretto

Dit is een tip die wij jaren terug van een vaste klant kregen. Die was verslingerd geraakt aan de combinatie van Weespermoppen met het drankje Amaretto. Dit drankje is gebaseerd op amandelen, dus dat kan ook niet mis gaan.

Weespermoppen uit Weesp kopen

Blikje Weespermoppen €13,85

Dit is een ideaal relatiegeschenk of cadeau voor als je gasten hebt of een aandenken aan Weesp wilt geven. De Weespermoppen zullen snel op zijn, maar het blikje blijft vaak vele jaren een functie houden in en rond het huis. Het blikje kan verzonden worden, maar daar zullen wij apart kosten voor berekenen. Bel voor meer informatie. Heb je een blikje op een mooie locatie? Stuur ons een foto!

Bel ons

Zakje Weespermoppen €6,85

Weespermoppen per ~20 stuks voorverpakt. Ideaal om op voorraad te hebben voor als er visite komt. Deze visite kan ook een zakelijk contact zijn en wij leveren graag op kantoor.

Bel ons

Losse verkoop per 100 gram €2,75

Kom zoveel Weespermoppen halen als je wilt! (p.s. bel ons als het meer dan 5 kilogram is)

Kom naar de winkel!